8 koristnih nasvetov kako preprečiti in zdraviti hemoroide

8 koristnih nasvetov kako preprečiti in zdraviti hemoroide

Nootranji ali zunanji, hemoroidi so resen zdravstveni problem, ki se jim večina ljudi želi izogniti.

So boleči, neprijetni in vzrok za veliko nelagodje, zlasti v procesu uspešnega odvajanja blata. Če iščete načine za preprečevanje in zdravljenje hemoroidov, ki se pojavljajo v ali okoli anusa, tukaj so nasveti jih je treba upoštevati :

1. Pridobite in jejte več vlaknin

Če je resno primanjkuje vlaknin v vaši prehrani redno, potem bi morali že doživljati bolečine in zaprtje. Pri pomanjkanju vlaknin je črevesju potrebna dodatna obremenitev pri odvajanju blata in je eden od pogostih vzrokov za hemoroide, zato je pomembno, da se olajša proces odvajanja blata z zdravim vnosom vlaknin.

Živila,ki imajo veliko vlaknin so:

Avokado

Žitarice , predvsem oves in otrobi

Jabolka

Špinača

Brokoli

Korenje

Banane

Pomaranče

Grenivke

Če ne uporabljate vlaknin v prehrani , je najbolje, da postopoma povečate vnos vlaknin na dan. Pretirane količine vlaknin, še posebej, če jih telo ne uporablja , lahko povzroči tudi druga vprašanja, kot so pretirano napihovanje , napihnjenost oz. napenjanje.

2. Vaje oz. telesna aktivnost

Redna telesna dejavnost lahko pomaga povečati pretok krvi in ​​preprečuje zaprtje, ki lahko povzroči hemoroide. Čeprav je pomembno ohraniti aktiven način življenja za preprečevanje hemoroidov lahko naporna telovadba in dviganje uteži ustvarjajo tudi zaplete za vsakogar in povzrocajo hemoroide. Prekomerno potenje ter stalna obremenjenost določenih mišic lahko poslabša bolečino in nelagodje, povezanih s hemoroidi.

Tukaj je nekaj vaj, ki so lahko koristne za tiste, ki imajo hemoroide, in tudi za tiste, ki nimajo težav s hemeroidi:

Hoja

Jogging

Plavanje

Joga

3. Izogibajte se dolgotrajnemu sedenju

Sedenje ali stoje v daljšem časovnem obdobju lahko povzročijo prekomerno obremenitev ven okoli anusa, kar lahko povzroči hemoroide. Poskusite se redno premikati, da vaš krvni obtok dobro deluje . Če delate v pisarni, poiščite načine, da ostanejo kljub temu aktivni. Ne prebirajte časopisov medtem ko ste na WC !

4. Mehčalci za blato in vlakninski dodatki

Včasih je težko, da ljudje dobijo dnevno priporočeno količino vlaknin v njihovi prehrani. Če ne morete vključiti več vlaknin v vaše obroke, poskusite dodajati vlaknine k vaši prehrani za preprečevanje hemoroidov. Mehčalci blata so tudi zelo koristni za lažje delovanje vašega črevesja. Mehčalci blata se smejo uporabljati le na kratek rok.

5. Udobno odvajanje blata

Ustvarite najbolj prijetno vzdušje za iztrebljanja blata , da se prepreči zaprtje. Če menite, da ste v naglici ali da vam je neprijetno med iztrebljanjem, je verjetno, da pritiskajte premočno okoli vašega anusa. Tukaj je nekaj zdravih namigov za gibanje črevesja:

Poskrbite, da imate dovolj časa, da opravljate svoje delo in se skušajo izogniti občuteku hitenja oz . naglice.

Ustvarite redni razpored za vaše iztrebljanja in vztrajajte pri tem.

Ne berite časopisov, medtem ko ste na stranišču.

Pojdi v kopalnico takoj, ko vas pritisne na veliko potrebo.Če držite blatu lahko to povzroči, da se blato strdi.

Če že imate hemoroide, nikoli ne uporabljajte suh toaletni papir, da se očistite. Moker toaletni papir ali vlažilni higienski robčki so najboljši in najbolje delujejo.

6. Pijte veliko vode

Nekatere pijače, kot so gazirane pijače in alkohol lahko povzročijo zaplete za vaše iztrebljanja, zato je najbolje, da se držitein pijete vodo kot glavni vir hidracijo. Poskusite piti okoli osem kozarcev vode na dan za gladko gibanje črevesja. Ostale pijače za preprečevanje vključujejo kavo, zeleni čaj in druge visoko kofeinske pijače. Ker kofein je diuretik, lahko povzroči, da prenese pretirane količine tekočine iz telesa, kar vodi do dehidracije. Ustrezno hidrirano telo je pomembna za nemoteno odvajanje blata, in je skoraj enakovredno kot vlakninski dodatki.

7. Ne dvigujte težkih predmetov

Kot smo že omenili, težko dvigovanje lahko povzroči dodatno obremenitev ven okoli danke, kar lahko povzroči hemoroide. Težka dvigovanju pri rekreaciji se je treba izogibati, kot tudi dvigovanju težkih bremen izven telovadnice. Če že morate dvigniti težak predmet, poskrbite, da uporabite ustrezno obliko in da ne zadržite sapo. Vedno je najbolje, da prosite za pomoč nekoga za pomoč pri dvigovanju, da se preprečijo poškodbe ali zdravstveni zapleti, kot so hemoroidi in podobne težave mišic.

8. Če že imate hemoroide,uporabite eno najbolj učinkovitih zdravil za hemoroide Fullstoppain Stop Hemorrhoids, ki odstrani hemoroide brez boleče operacije.

  • Share/Bookmark

Tags: , , , ,

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !